Glada Utegrisar

Grisar Fläsk från Glada Utegrisar

 Grisarna kommer till gården när de är ca 12 veckor gamla. Sedan lever de utomhus hela året. De har tillgång till ligghall och hyddor med halm.

Fokus ligger på hälsa och välmående och grisarna får leva efter sina egna instinkter. Det innebär att de växer långsammare än i modern storskalig grisuppfödning. Köttet har mycket hög kvalitet. Dom slaktas vid 5-6 månaders ålder, då är köttet som bäst och grisarna har en slaktvikt på ca 90 kg.

 Grisrasen är en treraskorsning mellan raserna Yorkshire, Hamshire och Lantras.

På gården finns egna stycklokaler och från och med i år har Vi även ett eget slakteri

Håkan Jonsson Håkan Jonsson

1996.....det var då familjen Håkan och Siv Jonsson bestämde sig, att förverkliga sin dröm om att föda upp grisar utomhus, där grisarnas välmåeende kommer i första hand. Allt i ett hållbart ekologiskt perspektiv där grisarnas naturliga beteende tillgodoses.

Det började i en liten skala med ca 100 djur, 1998 byggdes en ny EU-godkänd styckhall och idag ligger volymen på ca 1350 grisar årligen och styckhallen har byggts om och byggts till, nu senast med ett stort kylrum och fryslager som stog färdigt i november 2010.